14 κύριες αιτίες και λύσεις για αποφράξεις

14 κύριες αιτίες και λύσεις για αποφράξεις

Τα μπλοκαρίσματα αποχέτευσης μπορεί να είναι ενοχλητικά, αλλά αν καταλαβαίνετε τι συμβαίνει και αντιμετωπίζετε νωρίς, είναι σχετικά εύκολο να διορθωθούν και μπορεί να είστε σε θέση να αποφύγετε πιο σοβαρές διαρροές, υπερχείλιση ή ηλεκτρικές βλάβες. Η αποφρακτική εταιρεία –Αποφράξεις Αντωνίου– αναλύει τις 14 κύριες αιτίες που προκαλούν απόφραξη στους αγωγούς σας και σας δίνει τις καλύτερες λύσεις.

 

Γιατί φράζουν οι σωλήνες αποστράγγισης;

Εδώ θα πρέπει να διαχωρίσουμε τα 3 κύρια σημεία στον χώρο μας όπου αυτό γίνεται και να θέσουμε τις αιτίες ξεχωριστά:

 

1. Εμπόδια στην κουζίνα

Έχουμε δει πολλές φορές ακόμη και στις ειδήσεις των λιπών που μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες δημόσιες αποφράξεις λυμάτων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται λύματα σε σπίτια και δρόμους. Αυτό που σίγουρα πρέπει να τοποθετήσετε στο καλάθι απορριμμάτων και να δημιουργήσετε μπλοκαρίσματα στους αγωγούς της κουζίνας είναι:

Λίπος και λάδι

Η κακή συνήθεια να ρίχνουμε μαγειρεμένο λάδι από πατάτες στο νεροχύτη είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα. Το λίπος από λίπη και λάδια μπορεί να είναι ένα υγρό όταν μπαίνει σε μια αποχέτευση, αλλά σύντομα ψύχεται εκεί και θα πυκνώνει γρήγορα. Θα γίνει μια κολλώδης στερεά μάζα που προσκολλάται στα τοιχώματα των σωλήνων και προσδίδει περισσότερα απόβλητα σε αυτήν. Είναι απαραίτητο για μπλοκαρίσματα σε αποχετεύσεις σωλήνων και οικονομική χαρά για όλες τις εταιρείες αποκλεισμού.

Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια παγίδα λίπους (δοχείο μιας χρήσης με επένδυση) για να ρίξετε χρησιμοποιημένα λάδια και λίπη. Εναλλακτικά, κρατήστε ένα μικρό κουβά στην κουζίνα για απορρίμματα τροφίμων – είναι υγιές τόσο για τους σωλήνες όσο και για τον πλανήτη!

Τρίχες όλων των σχημάτων

Τα μαλλιά τόσο των ανθρώπων όσο και των κατοικίδιων ζώων είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες που εμποδίζουν τους σωλήνες. Ο απλούστερος τρόπος για να αποφύγετε τα μπλοκαρίσματα και τον αποκλεισμό των αποχετεύσεων από τη δημιουργία μαλλιών είναι να εγκαταστήσετε πλέγματα και φίλτρα σε όλους τους αγωγούς σας. Ειδικά στους αγωγούς ντους και μπάνιου.

Ένα πλέγμα στο νεροχύτη της κουζίνας θα παγιδεύσει επίσης τα απορρίμματα τροφίμων από το πλύσιμο. Είναι εύκολο να καθαριστούν – απλώς κάντε τη συνήθεια να τα αδειάζεται τακτικά.

Υπολείμματα καφέ

Ναι… Γιατί υπάρχουν μερικές υπέροχες ενώσεις με βάση τον καφέ, όπως η οργανική κόλλα. Οι κόκκοι καφέ μοιάζουν με ένα ακίνδυνο, δωρεάν προϊόν που ξεπλένεται στο νεροχύτη. Ωστόσο, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι αποτελούν παράγοντα υψηλού κινδύνου για απόφραξη. Απορρίψτε τα – μαζί με άλλα απόβλητα τροφίμων, όπως ρύζι και ζυμαρικά – στον κάδο τροφίμων.

Υπολείμματα τροφίμων από πιάτα και ταψιά

Ρολά κουζίνας και χαρτιά

 

2. Βούλωμα στην τουαλέτα

 • Προϊόντα καθαρισμού μακιγιάζ
 • Μωρομάντηλα
 • Πάνες, σερβιέτες
 • Ταμπόν και απλικατέρ (πλαστικά και χαρτόνια)
 • Hansaplast
 • Χαρτί υγείας
 • Ξυράφια
 • Ινώδη υλικά.

Είδη όπως υγρά μαντηλάκια, οδοντικό νήμα, βαμβάκι και γυναικεία είδη υγιεινής πρέπει να απορρίπτονται σε κάδο και δεν ξεπλένονται στην τουαλέτα. Μπορούν εύκολα να κολλήσουν σε τραχιά τμήματα σε αποχετεύσεις και να συσσωρευτούν σε πιθανές αποφράξεις.

Φαρμακευτικά προϊόντα και χημικές ουσίες

Το λάδι κινητήρα, τα χρώματα, τα υγρά της μπαταρίας και οι διαλύτες πρέπει να απορρίπτονται με ασφάλεια σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς. Δεν πρέπει ποτέ να εισαχθούμε στην παροχή νερού όπου μπορούν να βλάψουν τα υπόγεια ύδατα μας και να είναι τοξικά για τα φυτά και την άγρια ​​φύση. Επιστρέψτε τα αχρησιμοποίητα φάρμακα σε φαρμακοποιό για ασφαλή απόρριψη

 

3. Εμπόδια σε εξωτερικούς χώρους

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει πάντα να προσπαθείτε να διατηρείτε τους αγωγούς στην αυλή σας απαλλαγμένες από φύλλα, φυλλώματα, κλαδιά, πέτρες ή άλλα απορρίμματα κήπου που θα μπορούσαν να εισέλθουν στην αποχέτευση και να προκαλέσουν μπλοκαρίσματα. Η τακτική σάρωση του κήπου σας και η χρήση λιπάσματος για φύλλα είναι ένας τρόπος να αποφευχθεί η απόφραξη αυτών των αγωγών και σωληνώσεων. Συνιστάται επίσης να ελέγχετε τακτικά εάν έχετε εξωτερικό υπόστεγο, το ύψος του.

Η μηνιαία συντήρηση και καθαρισμός θαλάμων θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως. Εάν γίνονται συχνά μπλοκαρίσματα και φροντίζετε όλα τα παραπάνω, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε βοήθεια από μια εξειδικευμένη εταιρεία αποφράξεων. Επειδή το πρόβλημα μπορεί να είναι μηχανικό (κακή βαρύτητα των σωλήνων) για τον εντοπισμό της αιτίας και την ανακούφιση της απόφραξης.

Υπάρχουν μερικές τεχνικές που θα χρησιμοποιήσει ένας ειδικός αποχέτευσης. Όπως συμπεριλαμβανομένης της χρήσης CCTV, δηλαδή, Κάμερας ελέγχου σωληνώσεων, για να κοιτάξετε διεξοδικά τις σωληνώσεις και να εντοπίσετε τα δύσκολα και απρόσιτα σημεία του υπονόμου για να δείτε τι εμπόδισε τη ροή του νερού. Οι επαγγελματίες αποφρακτικοί μπορούν επίσης να σας συμβουλέψουν για το τι πρέπει να κάνετε στο μέλλον για να αποτρέψετε αυτό να συμβεί ξανά.

 

Συμβουλές για τη διατήρηση καθαρών αποχετεύσεων

Εκπαιδεύστε την οικογένειά σας σε ό, τι είναι ασφαλές και μη ασφαλές για να πετάξετε στους αγωγούς αποστράγγισης. Είναι επίσης καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μερικές απλές τακτικές διαδικασίες καθαρισμού.

 • Μια χούφτα σόδα ψησίματος στον αγωγό. Ακολουθούμενο από βραστήρα ζεστό (όχι βραστό) νερό, θα σας βοηθήσει να διαλύσετε και να χαλαρώσετε τυχόν λίπη που έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται.
 • Ένα φλιτζάνι ξύδι θα ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο.
 • Αγοράστε ένα σπιράλ. Ένα μακρύ, ευέλικτο εργαλείο – για την αφαίρεση συσσωρεύσεων και την αποσύνδεση της πρώιμης συσσώρευσης

Θυμηθείτε – Τα περισσότερα μπλοκαρίσματα μπορούν να αποφευχθούν. Αν όμως οι σωλήνες αποστράγγισης είναι μπλοκαρισμένοι, ζητήστε γρήγορα βοήθεια από ειδικούς. Η αποφρακτική εταιρεία Αποφράξεις-Αντωνίου διαθέτει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Μπορεί να χειριστεί όλα τα προβλήματα απόφραξης και να προσφέρει ευρύ γκάμα υπηρεσιών που σχετίζονται με αποφράξεις στο σπίτι σας. Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω, καλέστε στο 210.88.38.479609. Είναι οι κορυφαίοι πάροχοι υγειονομικών επιθεωρήσεων, υπηρεσίες απόφραξης και επισκευών για ιδιώτες, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις σε όλη την Αθήνα και την Αττική.

Δείτε περισσότερα για απόφραξη:

 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΘΗΝΑ
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
 • Αποφράξεις Πασαλιμάνι
 • Αποφράξεις Πειραιάς 
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΓΛΥΦΑΔΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*