7 + 1 πράγματα που δεν πρέπει να καταλήξουν στους σωλήνες

Έχετε προσπαθήσει να φτιάξετε τα υδραυλικά, αλλά τελικά κάνετε τα πράγματα χειρότερα; Πιστεύετε ότι κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αποτρέψετε την απόφραξη της αποχέτευσης, αλλά εξακολουθείτε να καταλήγετε με βουλώματα;

Ρωτήστε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Πειραιάς και θα σας πουν ότι δεν γνωρίζετε πλήρως όλα όσα βουλώνουν τους σωλήνες σας.

Ίσως να μην έχετε συνειδητοποιήσει ότι μερικές καθημερινές προκαλούν και βουλώματα. Εδώ είναι μερικά πράγματα που οδηγούν σε βουλωμένες αποχετεύσεις.

1. Μαλλιά

Τα μαλλιά είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να φράξετε τους σωλήνες σας. Εάν εσείς ή κάποιος στην οικογένεια σας αντιμετωπίζει προβλήματα με την τριχόπτωση, πιθανότατα θα βρίσκετε τρίχες στο νεροχύτη ή την μπανιέρα σας σε καθημερινή βάση.

Φροντίστε να το καθαρίσετε πετώντας το στα σκουπίδια. Το να τρέχετε το νεροχύτη και να αφήνετε τα μαλλιά να πέφτουν στον σωλήνα είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αφήσετε και τα χρήματά σας να πάνε κάτω.

Αγοράστε ένα κάλυμμα για το σιφόνι για να πιάσετε τα μαλλιά πριν προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Όταν μπλέκονται πολλά μαλλιά στον σωλήνα, θα πρέπει να καλέσετε τον υδραυλικό σας.

2. Λίπος

Μπορεί να μην το καταλάβετε αυτό στην αρχή, αλλά το λίπος και τα λάδια σχηματίζουν μάζες μόλις περάσουν στην αποχέτευση. Μπορεί να μην στερεοποιηθούν αμέσως. Αλλά μόλις βρεθούν στην παροχή νερού, μπορούν να φράξουν την αποχέτευση οπουδήποτε καταλήξουν.

Όπως μια αρτηρία που σιγά-σιγά φράζει με την πάροδο του χρόνου, το λίπος συσσωρεύεται και φράζει τους σωλήνες σας με τον ίδιο τρόπο. Ο καλύτερος τρόπος για να πετάξετε τα λάδια από το φαγητό που μαγειρεύετε είναι να το μαζέψετε σε μια σακούλα και να το πετάξετε στα σκουπίδια.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την αφαίρεση του επίμονου λίπους από τα βαθύτερα σημεία του αποχετευτικού σας συστήματος, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία υδραυλικό.

3. Χαρτί

Ναι, αυτό περιλαμβάνει και το χαρτί υγείας. Μπορεί να φαίνεται χαζό να πετάς χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας στα σκουπίδια στην αρχή. Ωστόσο, τόσο το χαρτί τουαλέτας όσο και άλλα προϊόντα με βάση το χαρτί θα φράξουν σε κάποιο χρονικό διάστημα.

Ακόμα κι αν τα περισσότερα χαρτιά υγείας είναι βιοδιασπώμενα, οι χαρτοπετσέτες και άλλα προϊόντα υγιεινής όπως τα σερβιέτες είναι σίγουρα απαγορευτικά. Θα κατέβουν στο ξέπλυμα και θα σχηματίσουν συστάδες πιο κάτω στη γραμμή για να φράξουν την αποχέτευση σας.

4. Καφές

Τα κατακάθια του καφέ φαίνονται μικρά και ακίνδυνα, αλλά μόλις βρεθούν στους σωλήνες σας, μπορεί να προκαλέσουν φράξιμο. Στις κουζίνες, τα κατακάθια καφέ είναι η πιο κοινή πηγή τσόκαρων.

Οι άνθρωποι συνήθιζαν να πιστεύουν ότι ο καφές και το τσάι διατηρούν τους πόρους τους καθαρούς, αλλά αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Συσσωρεύονται και προκαλούν μπλοκαρίσματα στους σωλήνες σας.

Ακόμα και μικρά πράγματα μπορούν να γίνουν τεράστιο πρόβλημα αν αφεθούν χωρίς θεραπεία για πολύ. Ένας επαγγελματίας θα σας συμβούλευε πάντα να κρατάτε τον καφέ και το τσάι μακριά από τις αποχετεύσεις σας.

5. Αυγά

Όταν πετάτε τα τσόφλια των αυγών στην απόρριψη των σκουπιδιών, συνθλίβονται σε μικρά κομμάτια. Αυτά τα μικροσκοπικά κομμάτια συνδυάζονται με γράσο και λάδια στους σωλήνες για να σχηματίσουν ένα μεγάλο χάος. Αυτά μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν φράξιμο μέσα στους σωλήνες σας. Τελικά, θα πρέπει να καλέσετε τον υδραυλικό σας για να τους ξεβουλώσει.

Να είστε προσεκτικοί με όλα τα τρόφιμα που πετάτε στα σκουπίδια σας. Ακριβώς επειδή η απόρριψη μπορεί να αλέσει τα υπολείμματα φαγητού, δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να φράξει τις αποχετεύσεις σας.

6. Μπογιές

Οι μπογιές δεν φράζουν τις αποχετεύσεις σας, αλλά είναι σίγουρα κακές για την παροχή νερού. Όταν πλένετε τις βούρτσες σας στο νεροχύτη, αφήνετε τόνους επιβλαβών, τοξικών χημικών ουσιών στην παροχή νερού.

Όχι μόνο μπορούν να καταλήξουν πίσω στα υπόγεια ύδατά σας, αλλά μπορούν να μολύνουν την παροχή νερού των νοικοκυριών γύρω σας. Ορισμένες πόλεις έχουν εγκαταστάσεις απορριμμάτων όπου μπορείτε να πάτε για να πετάξετε τα χρώματα σας.

Ακριβώς όπως το λίπος, τα χρώματα με βάση το λάδι μπορούν επίσης να συγκεντρωθούν μέσα στους σωλήνες σας. Εάν είστε κανονικός ζωγράφος, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να απαλλαγείτε από τα χρώματα σας. Μιλήστε με έναν επαγγελματία εάν η βαφή φράζει τους σωλήνες σας.

7. Αυτοκόλλητα

Έχετε αφήσει ποτέ αυτοκόλλητα από προϊόντα να καταλήγουν στο νεροχύτη; Εάν δεν τα βάλετε στα σκουπίδια, προετοιμάζεστε για καταστροφή. Η κόλλα στο πίσω μέρος των αυτοκόλλητων μπορεί να τα κάνει να κολλήσουν στο εσωτερικό των σωλήνων.

Με τον καιρό, αυτά θα κολλήσουν μεταξύ τους για να σχηματίσουν μια γιγάντια σταγόνα στους σωλήνες σας. Όχι μόνο θα κολλήσουν σε περισσότερα πράγματα που κατεβαίνουν στην αποχέτευση, αλλά συνήθως παρακάμπτουν τα συστήματα καθαρισμού του νερού στη θέση τους και μπορούν ακόμη και να τα καταστρέψουν. Καλέστε έναν υδραυλικό εάν χρειάζεστε αυτά τα δυσάρεστα αυτοκόλλητα που προκαλούν φράξιμο από τους σωλήνες.

8. Φάρμακα

Είναι εύκολο να πετάξετε φάρμακα που έχουν λήξει στην τουαλέτα εάν το ντουλάπι φαρμάκων σας βρίσκεται στο μπάνιο. Ωστόσο, παρόλο που τα φάρμακα διαλύονται, είναι εξαιρετικά επιβλαβή για το περιβάλλον.

Κάθε φορά που ξεπλένετε παυσίπονα ή σιρόπια, στέλνετε εκατοντάδες χημικές ουσίες στην παροχή νερού της πόλης. Αν και το νερό καθαρίζεται πριν εισέλθει ξανά στην παροχή νερού που μπαίνει στα σπίτια μας, τα ζώα που ζουν στο νερό κινδυνεύουν να απορροφήσουν τις τοξίνες.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για την Αποφράξεις Πειραιάς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*