Πώς να διατηρήσετε τις αποχετεύσεις σας

αποχετεύσεις

 

Η πρόληψη των βουλωμένων σωλήνων είναι μέρος των πολλών ευθυνών του ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να διατηρήσει το κτίριο σε κατοικήσιμη κατάσταση και, δυστυχώς, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη διαλογή τυχόν προβλημάτων με τις αποχετεύσεις. Εάν αφήσετε τις αποχετεύσεις σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς τακτική συντήρηση, μπορεί τελικά να φράξουν.

Ωστόσο, μπορείτε να το αποτρέψετε αυτό καθαρίζοντας και συντηρώντας τακτικά τις αποχετεύσεις σας. Η πρόληψη είναι πραγματικά η λέξη κλειδί εδώ. Ως ιδιοκτήτης της παράκτιας αποχέτευσης, έχω δει σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε να καταλήγουν σε αποχετεύσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις μια φραγμένη αποχέτευση μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή για τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Έτσι, για να σας βοηθήσω να εξοικονομήσετε χρήματα, παρείχα μερικές συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε ζημιές ή μπλοκαρίσματα στους σωλήνες και τις αποχετεύσεις σας. Θα ήταν καλή ιδέα να εκτυπώσετε αυτές τις συμβουλές και να δώσετε ένα αντίγραφο στους ενοικιαστές σας για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να αποτρέψουν μπλοκαρίσματα.

 

Διατηρήστε το αναδυόμενο πώμα καθαρό

Εάν έχετε ένα αναδυόμενο πώμα στη λεκάνη του μπάνιου σας (πολλά μοντέρνα μπάνια έχουν), μπορεί να είναι ένας παράγοντας εμπλοκής του νεροχύτη. Τα αναδυόμενα παράθυρα είναι πολύ καλά στη συσσώρευση αφρού σαπουνιού, οδοντόκρεμας και μαλλιών.

Αυτές οι συσσωρεύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μπλοκαρίσματα του νεροχύτη και αργή αποστράγγιση. Βεβαιωθείτε ότι τραβάτε το πώμα έξω από την αποχέτευση τακτικά για να το καθαρίζετε καλά ως προληπτικό μέτρο.

 

Προσέξτε τι πέφτει στις αποχετεύσεις

Ως ιδιοκτήτης, μπορείτε να ελέγχετε τι θα βάζουν οι ενοικιαστές σας στις αποχετεύσεις, αλλά μόνο σε κάποιο βαθμό. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε την ποσότητα των υπολειμμάτων που οι ενοικιαστές σας ενδέχεται να ξεπλύνουν την αποχέτευση είναι χρησιμοποιώντας ένα προστατευτικό αποχέτευσης, περιορίζοντας έτσι την αποχέτευση.

Τα προστατευτικά αποχέτευσης επιτρέπουν στο νερό να κοσκινίσει, αλλά μαζεύουν όλα τα υπολείμματα, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών, των προϊόντων διατροφής, της συσκευασίας και οτιδήποτε άλλο δεν είναι αρκετά μικρό για να γλιστρήσει μέσα από το φίλτρο. Τα συλλεγμένα υπολείμματα μπορούν στη συνέχεια να απορριφθούν στον κάδο απορριμμάτων.

 

Μην ξεχνάτε τις εξωτερικές αποχετεύσεις

Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι το εξωτερικό του συστήματος αποχέτευσης λειτουργεί σωστά. Όταν πρόκειται για αποχετεύσεις, οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι το εξωτερικό δεν χρειάζεται προσοχή. Ωστόσο, οι υδρορροές έξω από την ιδιοκτησία σας μπορεί επίσης να είναι γεμάτες με συντρίμμια και άλλα μπλοκαρίσματα, όπως μούχλα, φύλλα και βρύα.

Είναι σημαντικό να κοιτάτε τις υδρορροές σας και, αν χρειάζεται, να τις καθαρίζετε κάθε τόσο. Μπορείτε επίσης να τους κάνετε ένα καλό τρίψιμο κάθε λίγους μήνες για να τα διατηρήσετε σε εξαιρετική φόρμα.

 

Μηνιαίος καθαρισμός των αποχετεύσεων

Ως προαιρετική ρήτρα στη μίσθωση, μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε μια σύσταση για την επεξεργασία των αποχετεύσεων τουλάχιστον μία φορά το μήνα με ένα ήπιο καθαριστικό αποχέτευσης για τη διάλυση του λίπους και τη διατήρηση της ροής των αποχετεύσεων. Διευκρινίστε ότι ο σκοπός αυτής της επεξεργασίας αποχέτευσης είναι να αποτρέψει τα φράγματα και όχι να καθαρίσει τα υπάρχοντα.

Η μηνιαία επεξεργασία των αποχετεύσεων με κατάλληλο καθαριστικό αποχέτευσης είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η υγεία των αποχετεύσεων σας διατηρείται αποτελεσματικά.

 

Συντήρησης υδραυλικών εγκαταστάσεων

Οι περισσότεροι ένοικοι θα εκτελούν τη βασική συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων πρόθυμα επειδή θα θέλουν οι σωλήνες τους να συνεχίσουν να λειτουργούν καλά. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να ορίσετε τους όρους στη μίσθωση. Να είστε πολύ ξεκάθαροι ότι δεν θέλετε να χύνουν σκληρά χημικά στην αποχέτευση, ειδικά εάν οι σωλήνες είναι παλιοί, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει διάβρωση.

Ο καθορισμός των ευθυνών συντήρησης υδραυλικών εγκαταστάσεων σε μια ρήτρα μίσθωσης είναι καλή πρακτική και μπορεί να απλοποιήσει τη ζωή του ιδιοκτήτη ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους ενοικιαστές να αντιμετωπίζουν οι ίδιοι μικρότερα προβλήματα.

 

Καλέστε έναν επαγγελματία

Ανεξάρτητα από το πόσο ξεκάθαροι είστε με τους ενοικιαστές σας σχετικά με το τι αναμένεται από αυτούς, ενδέχεται να παρουσιαστούν φράγματα, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας. Τα μεγάλα προβλήματα που απαιτούν αποσυναρμολόγηση των σωλήνων είναι καλύτερα να αφεθούν στους επαγγελματίες, επειδή μια δουλειά που κάνετε μόνοι σας θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Πολλοί ιδιοκτήτες θα έχουν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία συντήρησης ή μια σχέση με έναν τοπικό υδραυλικό. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι συνετό να διασφαλίσετε ότι έχετε μια διαθέσιμη επαφή για έναν επαγγελματία που μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

Ο ενοικιαστής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για το τι κατέβασε τις αποχετεύσεις, αλλά εάν δεν έχετε συμπεριλάβει ρήτρα μίσθωσης για την κάλυψη τυχόν διακοπής υδραυλικών εγκαταστάσεων, θα είναι δική σας ευθύνη να συντηρήσετε τη μονάδα.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει επισκευή οτιδήποτε, από βουλωμένους σωλήνες, απόφραξη τουαλέτας και αποφράξεις αποχέτευσης. Μια σωστά διατυπωμένη ρήτρα θα μειώσει σημαντικά, αν όχι θα εξαλείψει, την ευθύνη σας να διορθώσετε και να πληρώσετε αποφράξεις για ζητήματα που προκαλούνται από τον ενοικιαστή σας.

 

Δείτε περισσότερες περιοχές Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*