Συμβουλές συντήρησης υδραυλικών για καλοκαίρι

Υπάρχουν πολλά προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να προετοιμαστείτε για τους ζεστούς μήνες για υδραυλικές εργασίες – τεχνικοί 24ώρες-.  Βεβαιωθείτε ότι περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας απολαμβάνοντας τους αντί να ανησυχείτε για διαρροές, φράγματα, χαμηλή πίεση και άλλα υδραυλικά προβλήματα. Ανεξάρτητα από την ανησυχία, είναι καλύτερο να το καταλάβετε και να το αντιμετωπίσετε νωρίτερα πριν γίνει ένα μεγάλο, ακριβό πρόβλημα.

Συμβουλές συντήρησης υδραυλικών για καλοκαίρι και οποιαδήποτε στιγμή

Αντικαταστήστε ό, τι είδους πώματα βρίσκονται στο κάτω μέρος του καθίσματος τουαλέτας σας για να μην γίνει ζημιά στην πορσελάνη της λεκάνης της τουαλέτας. Σε μέρη όπου έχετε αποθέματα σκληρού νερού και ορυκτών, χρησιμοποιήστε περιστασιακά ζεστό, σαπουνόνερο ή ειδικό διάλυμα για να αφαιρέσετε τα άλατα και τη συσσώρευση του στις κεφαλές του ντους, στο βύσμα μπάνιου, στα ακροφύσια ψεκασμού, στη βρύσης ώστε το νερό να τρέχει ελεύθερα. Για τις υδραυλικές εργασίες που μπορεί να χρειάζεστε ο χώρος σας εμπιστευτείτε τους υδραυλικούς του 24gr.

Διατηρήστε ένα ωραίο φινίρισμα στην κουζίνα και σε άλλους νεροχύτες και επιφάνειες με τακτικούς καθαρισμούς χρησιμοποιώντας προϊόντα που λένε συγκεκριμένα «μη λειαντικό». Αποφύγετε τους μόνιμους λεκέδες, μην αφήσετε ορισμένα είδη στο νεροχύτη, όπως εσπεριδοειδή και άλλα φρούτα ή χυμούς, σάλτσες, καφέ, τσάι και ντομάτα, μεταξύ άλλων ουσιών.

Ελέγξτε όλους τους εκτεθειμένους σωλήνες και συσκευές για διαρροές νερού. Tο ψυγείο σας ή ο θερμοσίφωνας μπορεί να είναι η πηγή διαρροής. Δείτε τις απαιτήσεις οποιουδήποτε κατασκευαστή για τη συντήρηση των συσκευών σας. Προσέξτε για ορατά σημάδια διαρροής όπως λεκέδες νερού στους τοίχους και τις οροφές ή λακκούβες νερού. Επίσης, προσέξτε τα άλατα. Η εγκατάσταση ενός δίσκου κάτω από τον θερμοσίφωνα και το πλυντήριο σας μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό των ζημιών σε περίπτωση διαρροής.

Διορθώστε τις τουαλέτες που έχουν διαρροή. Μερικές φορές μια ελαττωματική στεγανοποίηση γύρω από το κάθισμα της βαλβίδας μπορεί να προκαλέσει τη λειτουργία της τουαλέτας σας ακόμη και όταν δεν ξεπλένεται. Με την πάροδο του χρόνου, το πιστόλι θα σχηματιστεί γύρω από το κάθισμα της βαλβίδας και θα αποτρέψει τη σωστή στεγανοποίηση του πτερυγίου, γεγονός που θα προκαλέσει τη συνέχιση της λειτουργίας του νερού. Ένα άλλο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η λαβή ή το πώμα της δεξαμενής. Η επισκευή που απαιτείται είναι συχνά γρήγορη και φθηνή συντήρηση.

Μερικά ακόμη tips

Παρέχετε ένα κάδο απορριμμάτων σε κάθε μπάνιο για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες καταστάσεις και να αποτρέψετε τυχόν ξένα αντικείμενα να βρεθούν στην τουαλέτα. Κρατήστε ένα έμβολο τουαλέτας κοντά σε κάθε τουαλέτα και βεβαιωθείτε ότι τα μέλη της οικογένειας γνωρίζουν πώς να το χρησιμοποιούν. Εάν τα αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα έμβολο για τουαλέτες που έχει υψηλότερη, στρογγυλεμένη κουκούλα και εκτεταμένη φλάντζα από τα έμβολα για νεροχύτες ή άλλες χρήσεις. Χρειάζεστε τουλάχιστον αρκετό νερό στην τουαλέτα για να καλύψετε το έμβολο και μπορείτε να προσθέσετε λίγο εάν χρειαστεί.

Μην αγνοείτε τις μυρωδιές, γιατί δεν είναι φυσιολογικές. Ένα ποιοτικό, σωστά λειτουργικό σύστημα υδραυλικών λειτουργεί χωρίς οσμή, οπότε τυχόν δυσάρεστες οσμές υποδηλώνουν πρόβλημα. Τα αέρια αποχέτευσης, για παράδειγμα, μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους και μικρή ενόχληση. Συνηθισμένοι ένοχοι σε τέτοια προβλήματα είναι διαρροές ή ρωγμές στις σωληνώσεις εξαερισμού ενός συστήματος αποχέτευσης.

Επίσης προσέξτε για λιμνάζον νερό στην αυλή, το υπόγειο ή οπουδήποτε στο σπίτι. Υποδεικνύει ένα πρόβλημα που θα θέλατε να επιλύσετε, διότι μπορεί να αποτελέσει έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και εντόμων όπως τα κουνούπια που φέρουν ασθένειες. Παρακολουθήστε το γρασίδι για τυχόν σημεία που είναι υγρό ή πιο πράσινο και πιο γεμάτο από άλλα, καθώς αυτό μπορεί να υποδηλώνει μια υπόγεια διαρροή είτε σε μια γραμμή νερού είτε στο σηπτικό σύστημα.

Εξοικονομήστε νερό, εξοικονομήστε χρήματα

Μπορεί να μην έχουν όλοι κίνητρο να σώσουν τον πλανήτη και να εξοικονομήσουν νερό, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι όλοι ενδιαφέρονται για την εξοικονόμηση χρημάτων. Μπορούμε να βρούμε ισχυρά επιχειρήματα για εξοικονόμηση όσο το δυνατόν περισσότερου νερού παρά για σπατάλη. Το χρησιμοποιούμε χωρίς να σκεφτόμαστε και μπορεί να μην συνειδητοποιήσουμε πόση ποσότητα των πεπερασμένων πόρων χρησιμοποιείται καθημερινά και πόσο γρήγορα μια μικρή διαρροή στη βρύση μας μετατρέπεται σε συσσώρευση πολλών παραπάνω χρημάτων στον λογαριασμό μας.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι εξοικονόμησης νερού:

  • Απενεργοποιήστε το νερό όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας και εξοικονομήστε 2 λίτρα το λεπτό
  • Επιλέξτε νέες συσκευές με το λογότυπο Energy Star που σημαίνει αποδοτικότητα
  • Πλύνετε το αυτοκίνητο σε πλυντήριο αυτοκινήτων, όπου το νερό ανακυκλώνεται
  • Μην ρίχνετε νερό πάνω από τα τρόφιμα για να τα ξεπαγώσετε
  • Αποφύγετε το πότισμα του γκαζόν σε θυελλώδεις ημέρες και ορίστε ένα χρονόμετρο εάν ο ψεκαστήρας σας δεν είναι αυτόματος
  • Ελέγξτε τις βρύσες για να βεβαιωθείτε ότι η καθεμία έχει φίλτρο
  • Μουλιάστε τα πιάτα αντί να επεξεργαστείτε τα κολλημένα τρόφιμα κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Ξεπλύνετε τα χέρια με λίγο νερό

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία

Θυμηθείτε ότι τα υδραυλικά του σπιτιού σας έχουν συνήθως κάτι να πουν. Όταν εντοπίζετε ένα πρόβλημα, όπως μια διαρροή βρύσης, το νερό στο πάτωμα γύρω από ένα πλυντήριο πιάτων ή ψυγείο, μην διστάσετε να δράσετε. Είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να κάνετε κάποια συντήρηση. Η εκτέλεση της προληπτικής συντήρησης για τα υδραυλικά σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα μεγάλο πρόβλημα υδραυλικών. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστείτε επισκευή αφού ελέγξετε τα στοιχεία για να τα διατηρήσετε. Αν και ορισμένες επισκευές μπορείτε να τις κάνετε μόνοι σας, άλλοι μπορεί να απαιτούν περισσότερη εμπειρία.

Τι κάνετε όταν έχετε διαρροές βρύσης, σπασμένους σωλήνες, φραγμένες τουαλέτες και θερμοσίφωνα κρύο; Δεν θα προτιμούσατε να αποφύγετε αυτά τα υδραυλικά προβλήματα; Η κατανόηση των προβλημάτων και η εκτέλεση προληπτικής συντήρησης μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Το πρώτο βήμα για την προληπτική συντήρηση περιλαμβάνει την κατανόηση όλων όσων περιλαμβάνονται στο σύστημα των υδραυλικών σας. Αυτά είναι όλα όσα χρησιμοποιούν νερό στο σπίτι σας, όπως οι νεροχύτες στο μπάνιο σας, στην κουζίνα, το πλυντήριο πιάτων, το ψυγείο, πλυντήριο ρούχων, οι τουαλέτες, το ντους και το θερμοσίφωνας σας. Όλα αυτά μπορούν να διατηρηθούν για να αποφευχθούν τα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για υδραυλικές εργασίες Αθήνα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*